Податківці візьмуться за «дуже дрібний бізнес»

Поділитися:

Головне управління ДПС в Запорізькій області прийняло рішення про те, що настав час звернути увагу на бізнес, який показує мінімальні виторги. Таким чином був запланований ряд перевірок по різних підприємствах, які показують мінімум виторгу, а також на ті, які не дають даних з РРО.

Об’єкти перевірок відбираються за певним принципом. Так, на сьогодні першими в черзі стоять ті, які показують середньомісячний виторг до 12 тис. Грн. (З використанням РРО). Тут податківці схильні бачити приховування реальних обсягів операцій, а це означає і зниження рівня виплати податків. Незначний обсяг продажів стає першим пунктом у списку підозр, що підприємство працює нечесно.

За підрахунками Державної податкової служби, середні витрати на українських підприємствах сьогодні не можуть бути менше певної суми. У підрахунках враховували мінімальну зарплату кожного працівника — 4700 гривень, оренду або інші платежі за змістом об’єкта торгівлі або послуг — не менше 1000 грн., обслуговування техніки — не менше 500 гривень, ліцензії та інші дозвільні документи — не менше 700 гривень.

Раніше повідомлялося про те, що податкова планує штрафувати власників великих житлових приміщень — будинків або квартир. На додаток всім вже розіслані повідомлення про платежі за 2019 рік.

Також ми писали про те, що тільки в Києві станом на липень 2020 року було зафіксовано 3 тисячі мільйонерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу