Податківці розробили нові механізми для податкових боржників

Поділитися:

У Державній податковій службі розповіли, що підходи, які використовувалися ДПС раніше, втратили свою актуальність і потребують удосконалення.

За словами експертів ДПС, на сьогодні через несплату узгоджених платниками зобов’язань перед бюджетами, до зведеного бюджету не надійшло майже 122 млрд гривень.

«За період з початку 2020 року до 1 жовтня 2020 року податковий борг зменшився на 3,2 млрд гривень. Така динаміка безумовно позитивна. Тим більше, що однією з основних причин появи таких боргів в цьому році стала пандемія коронавірусу, яка торкнулася і України – коштом призупинення господарської діяльності в період дії жорсткого карантину », – кажуть фахівці.

Відомо, що чимала частина податкових боргів сьогодні зосереджена в державному секторі економіки – станом на початок жовтня несплата такими суб’єктами господарювання становить 18,7 млрд гривень (понад 15% від загальної суми боргу). При цьому, найбільший борг сформували суб’єкти, які підпорядковуються Міністерству енергетики України, – 11,51 млрд гривень.

Слід зазначити, що кількість боржників юридичних осіб значно меншою за кількість фізичних осіб, хоча сума їх боргу, навпаки, значно вище. Так, 191,8 тис. Юридичних осіб заборгували бюджетам 117,1 млрд грн, а 3686,6 тис. Фізичних осіб – 8,9 млрд гривень.

Нагадаємо, що майже 1,8 тисячі українців задекларували доходи понад мільйон гривень. Такі дані опублікувала прес-служба Державної податкової служби.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України проголосувала за законопроект, який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування проекти в сфері культури, туризму і креативних індустрій. Раніше на розгляд Ради закон вніс президент України Володимир Зеленський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу