Philip Morris судитиметься з Україною в міжнародному арбітражі

Поділитися:

Компанія Philip Morris International 21 грудня подала позов про двосторонній інвестиційний арбітраж проти українського уряду. Підставою стало рішення Антимонопольного комітету України оштрафувати українського дистриб’ютора Philip Morris – тютюнового монополіста «Тедіс Україна».

Позов поданий до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів. Цей арбітраж знаходиться в столиці США Вашингтоні. У своєму позові заявники вказали, що, на їхню думку, порушені двосторонні угоди про взаємний захист інвестицій. Другим заявником за позовом виступила компанія «Філіп Морріс Україна».

«Рішення АМКУ є явним порушенням прав інвестора. Ми вважаємо, що ця суперечка між інвестором і державою матиме вкрай негативний вплив на інвестиційну привабливість України, а також на репутацію країни в цілому», – заявив генеральний директор «Філіп Морріс Україна» Костас Салварас.

Нагадаємо, апеляційну скаргу «Тедіс Україна» відхилили в суді. То ж компанії таки доведеться заплатити штраф у майже 3 з половиною мільярди гривень.

Також раніше ми написали про те, що в Кабміні вирішили і оприлюднили всі вимоги, які висунуті до національного оператора тютюнових виробів. На думку експертів ринку, відповідати їм зможе тільки одна компанія – монополіст на ринку – «Тедіс Україна».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу