Пенсію можна буде передати у спадок

Поділитися:

Майбутній етап пенсійної реформи України, що передбачає впровадження механізму накопичувальної пенсії, обіцяє країні можливість передавати пенсійні виплати спадковим шляхом. Про це розповів інвестиційний банкір Тарас Козак в ефірі одного з українських телеканалів.

Очікується, що до нової системи країна перейде вже від 1 січня. Разом з тим, остаточні положення майбутньої реформи знаходяться все ще на стадії розробки з боку уряду.

Оскільки поточна система пенсійних виплат не може забезпечити літнім українцям благополучну старість, країна введе нову накопичувальну систему пенсії, яка вже добре показала себе в імплементації законодавств інших країн Європи.

«Громадянин працює, накопичує частина доходів на індивідуальний пенсійний рахунок. Коли йде на пенсію – починає користуватися цими засобами. Якщо раптом громадянин не дожив, то, на відміну від солідарної пенсії, яка зникає, ці кошти переходять у спадок“, – розповів подробиці системи експерт.

Також фахівець назвав майбутні пенсії “довгими грошима”, які наперед забезпечуватимуть економіку країни потрібними виплатами.

Нагадаємо, що в Україні хочуть підняти мінімальну пенсію до 4 тисяч гривень. Йдеться про забезпечення гарантованого рівня доходу для всього населення країни. Профільні експерти пов’язують такі заходи із зобов’язаннями, які Кабінет міністрів України взяв на себе в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Однак думки розходяться. Чи буде підвищення мінімальної пенсії? Коли? І чи причетний взагалі МВФ до підвищення пенсій і пенсійного віку? На всі ці питання відповів спеціально для Першого Ділового телеканалу економічний експерт Борис Кушнірук.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу