Пенсіонерам ще двічі підвищать пенсії в цьому році

Поділитися:

На поточний рік в Україні запланували провести цілих три індексації пенсійних виплат для українських громадян. Це пов’язано зі зміною розміру прожиткового мінімуму в цьому році. Перша індексація почалася з 1 травня і вона торкнулася 8 млн українських пенсіонерів. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

За даними відомства, на 11% індексується не як така пенсія, а тільки одна складова формули, за якою вона розраховується – показник середньої заробітної плати (доходу), з якої сплачено страхові внески пенсіонера. Індексація додасть до середньостатистичної пенсії в середньому 259 гривень.

Відзначається, що з 1 липня 2020 року в Україні в черговий раз підвищиться прожитковий мінімум для громадян країни, що спричинить за собою підвищення окремих видів пенсійних виплат українському населенню.

Повідомляється, що незабаром прожитковий мінімум зросте до 2118 гривень, а пенсія до 1712, що на 74 гривні більше в порівнянні з показником, який був раніше.

У ПФУ також підкреслили, що вже в грудні поточного року пенсіонерів також чекає ще одне, третє підвищення пенсійних виплат. Прожитковий мінімум зросте ще на 57 гривень, а розмір мінімальної пенсії досягне позначки тисячі сімсот шістьдесят дев’ять грівенпенсіі.

На розмір пенсійних виплат громадянам української держави буде впливати і трудовий стаж населення. Кожен пенсіонер, у якого стаж роботи понад 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, отримає за кожен «зайвий» рік 1% надбавки від мінімалки (це по 16,38 грн за рік). З 1 липня 2020 року надбавка становитиме – 17,12 грн за рік.

Крім цього, всі українські пенсіонери від 80 років продовжать щомісяця отримувати додаткові 500 гривень. У травні вони були виплачені вже 1,5 мільйона чоловік. Цю надбавку будуть нараховувати автоматично при досягненні віку 80 років.

Слід зазначити, що Міністерство соціальної політики розпочало роботу над новою пенсійною системою. Після введення накопичувальної пенсійної системи коефіцієнт заміщення пенсією втраченого заробітку складе не менше 40%. Для накопичення своїх пенсійних виплат українці зможуть самостійно вибирати структуру – державну чи приватну, а також при необхідності міняти установа.

Як повідомлялося раніше, в Україні з понеділка була розпочата виплата проіндексованих пенсій. Їх отримають 8,4 мільйона пенсіонерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу