Пенсіонерам пообіцяли дві пенсії

Поділитися:

З 2021 року уряд планує запровадити накопичувальний рівень пенсії, внаслідок чого чиновники пообіцяли українцям дві пенсії в майбутньому.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пенсії будуть платити за змішаною системою. В результаті після виходу на заслужений відпочинок українці отримуватимуть одразу по дві пенсії одночасно.

За словами прем’єра, крім відрахувань від зарплати до Пенсійного фонду, українці зможуть самі відкладати певну суму собі на пенсію. Таким чином, основна частина пенсії буде виплачуватися за старою системою, а страхове накопичення стане приємним бонусом. При цьому зі свого рахунку завжди можна буде зняти будь-яку суму при бажанні.

На самому початку планується зробити відрахування невеликими. На накопичувальну пенсію збираються виділяти 2% від податку на доходи фізосіб і 2% ЄСВ – всього 4%.

Шмигаль зазначив, що зараз Міністерство соціальної політики обговорює відповідні доопрацювання в пенсійній реформі. Також в Кабміні йде активна підготовка до масштабного впровадження страхової системи в пенсійних нарахуваннях, але про скасування колишньої системи мови поки не йде. Україна буде наслідувати приклад інших країн, де страхова система успішно працює, і переймати їх досвід.

Втім, і експерт і самі українці ставляться скептично до подібних заяв, стверджуючи, що накопиченнями може скористатися держава, а також гривня може знецінитися за роки накопичень.

Як раніше повідомлялося, до кінця місяця всі українські пенсіонери, які отримують менше п’яти тисяч гривень отримають одну тисячу доплати. Уже з учорашнього дня уряд почав додаткові виплати пенсіонерам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу