Пенсійному фонду заборгували понад 20 млрд. гривень

Поділитися:

Українські платники пенсійних внесків винні Пенсійному фонду України астрономічну суму розміром в 20 з половиною мільярдів гривень.

Тому, як вважають багато аналітиків, скоро в країні почнуть затримувати пенсіонерам виплати пенсійних коштів. Їх просто немає звідки буде брати.

Про це пишуть вітчизняні ЗМІ.

Як видно з прогнозів, дефіцит бюджету Пенсійного фонду стає все більшим. Ще в січні він був 23 млрд. грн. Але вже в липні дефіцит підскочив до 34 мільярдів. Якийсь час Держказначейство забезпечувало ПФУ кредитами. Однак тепер через борги Фонду казначейству це вже практично неможливо. У Держказначействі вимагають розрахунку за старими боргами.

Однак, як повідомляють в парламентському комітеті з питань соцполітики, в цьому році на пенсії українцям виділено 203 млрд. 800 млн. грн. – найбільша сума за весь час.

У Комітеті вважають, що виходом зі стану буде впровадження поряд з солідарною  накопичувальної системи пенсійного забезпечення. Незадоволені в Комітеті з питань соцполітики і тим, що держава, виділяючи гроші на пенсії, не контролює їх витрати Пенсійним фондом.

У Комітеті вважають, що дефіциту ПФУ сприяють і “чорні зарплати”. Наприклад, за останній тільки рік в країні на 565 тисяч зменшилася кількість працюючих офіційно.

Правда, в самому ПФУ обіцяють, що в жовтні всі пенсіонери отримають свої гроші вчасно.

Нагадаємо, через 15 років в Україні не вистачить коштів для виплат пенсії. Про це заявив Прем’єр-міністр України під час свого виступу перед студентами Львівського політеху.

Також нова пенсійна система буде поширюватися не на всіх українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу