Пенсійний фонд нічого не знає про 150 тисяч пенсіонерів Донбасу

Поділитися:

За інформацією Міністерства соціальної політики України, на непідконтрольних територіях ситуація з пенсіями залишається напруженою. Так, у відомстві заявляють, що у них відсутні дані по 150 тисячам пенсіонерів. На даний момент стабільно отримують виплати тільки ті, хто проходив верифікацію.

Фактично в Донецькій області отримують пенсію 822,8 тисяч осіб. При цьому на обліку в Пенсійному фонді складається 1,2 млн пенсіонерів, з них 522,88 тисяч – переселенці. Але тільки 279,2 тисячі з них отримують пенсії.

Нагадаємо, що за заявою фахівців Пенсійного фонду України, через брак грошей для гідних виплат кожному пенсіонеру, уряд збирається внести зміни в систему пенсійного забезпечення.

Експерти стверджують, що нові правила виплати пенсії будуть введені імовірно в 2021 році. При цьому, першими відчують зміни одержувачі дострокових пільгових пенсій. ПФУ обіцяє істотно скоротити їх кількість.

Раніше повідомлялося, що в найближчі час українські пенсіонери можуть зіткнутися з затримкою по виплаті пенсій. Про це повідомляє «Укрпошта» на сторінці відомства в Facebook.

Як вказується в публікації, в першу чергу непередбачене незручність може торкнутися пенсіонерів Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу