Пакистан активно купує українську пшеницю

Поділитися:

Європейські трейдери заявили, що на тлі зростання закупівель країнами Південної Азії, ряд борошномельних заводів Пакистану закупив близько 60 тисяч тонн пшениці. Відомо, що вона буде поставлена ​​з Чорноморського регіону.

«Уряд Пакистану дозволив імпорт пшениці приватним сектором в червні, щоб знизити внутрішні ціни на пшеницю і борошно», – йдеться в повідомленні.

Трейдери повідомляють, що остання закупівля пшениці здійснена у вересні за ціною $ 227 на базисі C & F. Так, загальний обсяг закупівель пшениці Пакистаном склав близько 420 тисяч тонн. Роком раніше обсяг закупівель становив 360 тисяч тонн.

Нагадаємо, що в світі падає ціна на пшеницю, через що українські постачальники також змушені знижувати вартість зерна. Низький експортний попит – ще один факто зниження вартості українського продукту.

Відомо, що у Франції вартість пшениці дешевшає вже 6 разів поспіль, а прогнози на осінь невтішні – це пов’язано з цінами на чорноморське зерно і конкуренцією. Станом на 10 серпня (за період 2020/21) всі країни ЄС (включаючи і Велику Британію) експортували майже 978 тисяч тонн м’якої пшениці. Цей показник на 61% менше торішнього, а ось імпорт склав трохи більше ніж 182 тисяч тонн, це нижче за показник за попередній рік на 11%.

Раніше повідомлялося, що відповідно до щорічного звіту USDA, який виконаний в серпні поточного року американськими фахівцями і експертами в галузі сільського господарства, виробництво пшениці в Україні в 2020 році зросло до 27 млн ​​тонн. В червні й липні зібрали і обмолотили 26,5 тонн, а в травні – 28 мільйонів тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу