«Пакети малюка» будуть закуповувати через ООН

Поділитися:

Торгово-виробнича група “Текстиль-Контакт” закликає Кабінет міністрів України відновити закупівлі “Пакети малюка” через офіс ООН з управління проектами (ЮНОПС), повідомив в Facebook власник групи Олександр Соколовський.

За його словами, закупівлі в 2020 році були зірвані.

“До 2020 року відповідальність за закупівлю і організацію поставок була покладена на ЮНОПС. І все було чітко і без збоїв. Але з кінця минулого року почався процес передачі організації закупівлі на установа” Професійні закупівлі “. І в квітні 2020 року на ProZorro був оголошений тендер на друге півріччя. на тендер заявилося 13 учасників, пройшов перший етап, організатори вибрали чотирьох фіналістів. Але, на жаль, розпочався традиційний для українських держ закупівель “тендерний тролінг”, коли на тендер заходять компанії-пустушки, та ще й з чітко проглядаються ознаками змови “, – написав Соколовський.

“У підсумку після закритого засідання АМКУ, на яке не змогли потрапити не тільки юристи від учасників, а й навіть представник організатора тендера, закупівля була скасована”, – додав він. За словами Соколовського, підписання договорів і поставки стануть можливими тільки взимку.

“А нова процедура – це знову місяці на формальні процедури, потім неминучі оскарження тих, хто програв в АМКУ і тільки потім, до зими можна розраховувати на підписання контрактів, при цьому постачання бебі-боксів почнеться не відразу, через місяць-другий, так як ніхто в стані невизначеності не триматиме сировину на складах “, – написав він. Соколовський підкреслив, що ЮНОПС “може відновити поставки вже в вересні”.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет прийняв рішення про припинення процедури із закупівлі бебі-боксів через скарги учасників тендера. Міністерство соціальної політики підготувало проект урядового рішення, яким у 2020 році так звані бебі-бокси будуть замінені одноразовою грошовою компенсацією в розмірі вартості боксу. Перед цим Мінсоцполітики просило у Кабміну дозволу придбати «бебі-бокси» на 1,23 млрд грн. без конкурентних торгів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу