Особи зі списку санкцій РНБО, виводять гроші з країни

Поділитися:

Бояться санкцій і зберігають кошти в кімнатах грошей. У ЗМІ поширилася інформація, нібито через санкції Ради нацбезпеки та оборони українські політики та бізнесмени спустошують свої рахунки в банках. Неофіційну інформацію підтвердили банкіри, як повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

За їхніми словами, так звані VIP клієнти часто мають вихід на керівництво банку і можуть домовитися про безпроблемне зняття коштів з рахунків через побоювання санкцій. Тим паче, що ті ж самі можливі кандидати на санкційний список дізнаються про свою майбутню долю заздалегідь, через особисті зв’язки й можуть, так би мовити, перестрахуватися, як додають банкіри.

Відзначається, що близько 80% грошей таких вкладників зберігаються в іноземній валюті. Здебільшого в доларах і рідше в євро. Тому конвертація при спустошенні рахунку майже не відбувається. Відповідно це рідко впливає на валютний ринок і курс гривні.

За даними фінансистів, надалі 5-10% грошей вкладають у криптовалюту, адже це забезпечує анонімність. До 5 процентів залишається на банківському рахунку і до 10 розміщується в приватному сейфі.

Решту забирають готівкою і тримають у так званих “кімнатах грошей”. За даними джерел у ЗМІ, це розгалужений бізнес з сотнями об’єктів по всій країні. Вартість таких послуг різна, в залежності від суми грошей.

Нагадаємо, що раніше Зеленський ввів в дію рішення РНБО про збільшення витрат на оборону України.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів в бюджетній декларації на 2022-2024 роки повинен передбачити витрати на забезпечення національної безпеки та оборони України в обсязі не менше 5% від обсягу ВВП для оборонного сектора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу