«Ощадбанк» готується увійти до Фонду гарантування вкладів

Поділитися:

З 1 січня 2021 року за рішенням Ради з фінансової стабільності державний Ощадбанк увійде до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Про це повідомили в прес-службі Ощадбанку.

Відомо, що для Ощадбанку розроблять відповідне законодавство і перехідний період до 31 грудня 2023 року. У НБУ пояснили, що це пов’язано з необхідністю виплатити значні внески до Фонду через велику депозитного портфеля.

Нагадаємо, що колишньому чиновнику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повідомлено про підозру. Прокуратура запідозрила його в розтраті активів банку «АКТ Капітал» в сумі понад п’ять мільйонів гривень.

Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, напередодні було встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді уповноваженої особи Фонду з ліквідації банку «Капітал», точно знаючи про наявну заборгованість перед банком у кредиторів, безпідставно стверджував відсутність такої заборгованості у окремих позичальників.

Раніше повідомлялося, що Ощадбанк готується продати непрацюючі кредити (NPL) на відкритих тендерах до осені 2020 року. На даний момент банк визначає і затверджує активи для продажу.

У банку уточнили, що механізм з управління проблемними активами стали в більш доступному варіанті. Це стало можливо після прийняття постанови Нацбанку №49 та постанови уряду №281.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу