ОСББ отримуватимуть електроенергію за тарифами для населення

Поділитися:

У Верховній Раді України (ВРУ) 1 вересня був підписаний закон «Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про ринок електричної енергії” щодо поставок електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку». Про це повідомили в пресцентрі ВРУ.

Тим самим до Закону були внесені зміни — вони торкнулися різних груп споживачів. Зокрема, мова йде про те, що електроенергія, придбана у постачальника послуг, може бути використана:

  • Для технічних цілей в багатоквартирних будинках (для котелень, ліфтів, насосів тощо).
  • Для освітлення прибудинкової території — сходів, площадок, номерних знаків будинків.
  • Для загальних цілей в дачних кооперативах та садівничих товариствах, а також в гаражних кооперативах.

Разом з тим юридичні особи зможуть використовувати куплену електроенергію для освітлення різних об’єктів (наприклад, оздоровчих таборів або баз відпочинку, поселень для внутрішньо переміщених осіб тощо.

З повним списком і іншими подробицями можна ознайомитися, прочитавши текст закону (проект був зареєстрований під №2098), який набере чинності на наступний день після того, як буде опублікований.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада хоче скасувати пеню, а також штрафи за комуналку. Це безпосередньо пов’язано з карантином і погіршенням рівня життя і доходів українців.

Також ми писали й про те, що держава більше не впливає на монополію в ЖКГ. Це означає, що споживачі можуть самостійно вибирати постачальників послуг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу