Оператор ГТС припускає повну зупинку транзиту газу взимку

Поділитися:

В Україні допускають зупинку Російською Федерацією транспортування «блакитного палива» через територію України цієї зими. Про це розповів очільник Оператора ГТС України Сергій Макогон в інтерв’ю ЗМІ.

Зупинка транзиту палива – не економічне, а виключно політичне питання. Як наголосив посадовець, в останні місяці посилився тиск на Україну за усіма напрямками: припинення експорту вугілля в Україну з Росії, стягування російських військ до державного кордону, блокування експорту вугілля з Казахстану.

«Враховуючи всі ці події, не виключено, що буде припинено транзит газу через Україну. Тоді вже будуть скинуті всі маски — це буде відкрита, нічим не обґрунтована агресія. Я сподіваюся, що до цього не дійде», — зазначив голова Оператора ГТС.

Раніше «Оператор ГТС» повідомив, що за жовтень 2021 року за допомогою української газотранспортної системи до Європи було доставлено газ обсягом 2,63 мільярда кубометрів.

Нагадаємо, що у листопаді показник експорту газу встановив новий історичний рекорд. Про це йдеться у повідомленні «Оператора ГТС» України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу