ОПЕК+ зазнає труднощів з нафтовидобутком

Поділитися:

У серпні країни ОПЕК+ зіткнулися з труднощами в спробах збільшити видобуток нафти для задоволення глобального попиту на паливо, який відновлюється після пандемії.

Відтак, в останні місяці труднощів з підвищенням нафтовидобутку до цільових рівнів зазнають Ангола, Казахстан і Нігерія. В Анголі та Нігерії основні проблеми пов’язані з недостатніми інвестиціями та доглядом великих нафтовидобувних компаній, а в Казахстані — з роботами з техобслуговування найбільшого родовища Тенгіз, що тривали з початку серпня до середини вересня.

Відзначимо, раніше в ОПЕК називали основною проблемою перевищення квот на видобуток, але ситуація змінилася в останні роки на тлі перетікання інвестицій у відновлювану енергетику.

Якщо світовий попит на нафту продовжить активно рости і перевищить допандемний рівень, а це може статися вже в II кварталі наступного року, відповідальність за підвищення видобутку ляже на провідних виробників, включаючи Саудівську Аравію.

Згідно з повідомленнями агентства Reuters, рівень дотримання угоди про обмеження видобутку нафти в серпні склав 116% у порівнянні з 109% в липні.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) минулого тижня закликало групу ОПЕК + збільшити видобуток нафти. Світові експерти прогнозують, що попит на нафту знову перевищить 100 млн б/д в II кварталі 2022 року, що суперечить очікуванням того, що пандемія COVID-19 допоможе обмежити використання нафти надовго або назавжди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу