Офшори судяться з «Приватбанком»

Поділитися:

8 позовів за мільярдне списання. Один із найстаріших офшорів, пов`язаних з групою «Приват», вимагає від «Приватбанку» повернути свій борг на 13 млрд грн. Його банк примусово списав два місяці тому. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Експерти кажуть: такі нетрадиційні позовні вимоги можуть бути пов’язані з тим, що «приватівці» намагаються посилити свої юридичні позиції у судовому спорі з фінустановою у Лондоні.

За даними НБУ, «Приватбанк» у жовтні списав зі свого балансу непрацюючі кредити на 38 млрд грн. За третій квартал 2020-го — понад 3 мільярди — це списані кредити ексакціонерів. Загалом обсяг їхнього кредитного портфелю більш ніж 217 мільярдів гривень. Однак списання не означає, що про борги забули.

Робота зі стягнення заборгованості продовжуватиметься. Нагадаємо, що ексвласник привату Ігор Коломойський неодноразово заперечував інформацію НБУ та керівників «Приватбанку» про те, що близько 95% корпоративного портфеля банку, який сформувався до націоналізації, — інсайдерські позики.

Раніше повідомлялося про те, що у «Приватбанку» забрали центральний офіс в Дніпрі.

Також ми писали й про те, що суд знову розгляне скаргу Ігоря Коломойського на «Приватбанк».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу