Один з фаворитів “Укравтодору” йде з дорожнього картелю

Поділитися:

Розкол в дорожньому картелі. Один з фаворитів Укравтодору – компанія Автострада заявила, що виходить з Національної асоціації дорожників України. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу, посилаючись на заяву засновника компанії Максима Шкіля.

Таке рішення, за словами засновника, він прийняв через те, що не бачить змін у розвитку дорожньо-будівельної галузі. Його заява в соцмережі – поки єдине підтвердження розколу асоціації. Хоча на сайті НАДУ Шкіль досі числиться віце-президентом, а його компанія – засновником.

Більш того, журналісти-розслідувачі з’ясували, що його «Автострада» буквально напередодні виграла в Укравтодорі чергові 143 мільйони, розігравши поспіль з мізерною знижкою – 1,5% – з ще одним засновником НАДУ «Ростдорстрой».

Зараз Автострада – на третьому місці серед головних фаворитів Укравтодору. І цей результат навіть краще, ніж торік, коли вона була п’ятою. Також компанія на другому місці серед всіх підрядників Укравтодору за розміром отриманих коштів. Тут вона навіть випередила “Ростдорстрой”.

Зараз «Автострада» бере участь в тендерах на 22 мільярди гривень. Тому якщо розкол справжній, – кажуть експерти, то її почнуть утискати. І це буде відразу ж помітно в грошово-підрядному вимірі.

Нагадаємо, що черговий доказ картельної змови на тендерах Укравтодору виявили журналісти-розслідувачі. Кажуть: лідери дорожнього картелю – намагаються «підсунути» своїх проектантів ще на етапі розробки документації, щоб потім забрати собі ці підряди.

Раніше повідомлялося, що в поточному році уряд затвердив «Укравтодору» державних гарантій на 10 мільярдів гривень додатково до держгарантії на таку ж суму, яка була виділена на початку квітня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу