Одесу можуть закрити на карантин

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України прокоментували порушення рекомендацій з безпеки, зафіксованих на одеських курортах.

Так, у відомстві заявили, що не варто виключати той варіант, що карантинні обмеження в Одесі і Одеській області посиляться, за умови того, що там останнім часом фіксується масове порушення рекомендацій МОЗ. Якщо епідеміологічна ситуація в регіоні погіршиться, то буде розглядатися питання закриття курортів.

МОЗ знову акцентує увагу на необхідності дотримання таких медичних рекомендацій, як: соціальна дистанція; носіння захисних масок і рукавичок; дезінфекція рук; уникнення місць великого скупчення людей.

Нагадаємо, що через те, що одеське узбережжя активно забудовують, схили міста можуть з’їхати в море.

Як заявив професор Національного дослідницького інституту будівельних конструкцій Олег Кудряшов, він зі своїми колегами постійно вивчає це питання і намагається вирахувати, яке навантаження зможуть витримати схили, адже неконтрольована забудова може призвести до сумних наслідків. При цьому, ці наслідки можуть настати вже дуже скоро, враховуючи якість сьогоднішнього будівництва.

Раніше повідомлялося, що в умовах карантину медичні маски і рукавички потрібно носити всюди. Однак є місця, де можна не дотримуватися цього правила.

У Міністерстві охорони здоров’я України стверджують, що маски обов’язково потрібно надягати в громадських місцях. Тобто, на вулиці людина може не робити цього. При цьому МОЗ уточнили, що маску треба носити правильно, вона повинна прикривати ніс і рот.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу