Одержувачів субсидій чекають масові перевірки

Поділитися:

Міністерство фінансів хоче модернізувати процес перевірки отримувачів соціальної допомоги. Для цього була створена спеціальна платформа і запущена триетапна верифікація. При цьому бюджет на субсидії значно скоротили.

У головному фінансовому відомстві уточнили, що істотних змін не відбулося, нечесних одержувачів соцдопомоги почали шукатит ще в 2016 році. Зараз же недобросовісним громадянам обдурити державу буде складніше.

Перевірка проводиться в такий спосіб: перед призначенням виплати, при отриманні виплати, протягом трьох років після скасування виплати.

Інформація про одержувача субсидії буде збиратися наступна: чи є зареєстрований автомобіль, реквізити документів. Також будуть перевіряти чи не було у людини несанкціонованого перетину кордону України. Збиратимуть інформацію про сплату штрафів, що не привозив людина на територію України авто або інший транспорт. Крім того, будуть перевірятися джерела доходу.

Якщо порушення будуть виявлені, людину змусять повернути гроші, а якщо вона відмовиться, то органи соцзахисту подадуть в суд.

Нещодавно ми писали, що виплата субсидії українцям, які мають борги за комунальні послуги, буде повністю анульована згідно з новою постановою Кабінету міністрів України. У Міністерстві соціальної політики заявили, що соціальна допомога українцям буде виплачуватися за двома форматами: готівкою і безготівковим розрахунком. У новому сезоні пільговики зможуть вибирати найбільш зручну для себе форму виплати державної допомоги.

Також ми повідомляли, що в Міністерстві соціальної політики заявили, що сім’ї, які мають борги з оплати комунальних послуг, можуть позбутися державної допомоги. Таку постанову прийняв Кабінет міністрів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу