Обсяги грошових переказів в країну ростуть

Поділитися:

У Нацбанку повідомили про те, що кількість переказів у країну за період січень-червень 2020 року з-за кордону в Україну склав більш як 5 365 млн доларів, а у зворотному напрямку — з України — 246 мільйонів доларів. У вищеназваних цифрах переклади, які пройшли за офіційними та неформальними каналами.

В цифри не увійшли переклади, які були зроблені через банківські рахунки або ж через карткові платіжні системи. Загальна тенденція — збільшення обсягів переказів. У порівнянні з першим півріччям 2019 року, цифра зросла на 8%.

Також в НБУ розповіли ще й про те, що виросли й суми переказів. Зокрема, середній переказ за перше півріччя 2020 року став більшим на 5,4% (374 дол.). А в цілому приватні перекази в Україну через різні системи переказів коштів — це трохи більше 4/5 всіх переказів. Найбільше грошей надходило з США та Італії, Німеччини та Ізраїлю, Російської Федерації. А з України гроші відправляли до Грузії, Азербайджану, РФ, Туреччини, Польщі.

Також в НБУ відзначили динаміку в переказах усередині країни. Серед лідерів — система переказів NovaPay і ВАТ «Укрпошта».

Раніше повідомлялося про збільшення переказів українців у Російську Федерацію. Згідно зі статистикою, українці допомагають своїм родичам.

Також ми писали про те, що банки проводить фінмоніторинг, а громадянам доводиться звітувати навіть за мінімальні суми переказів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу