НКРЕКП знайшла порушення на всіх ТЕС

Поділитися:

У Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг вважають, що порушення є на всіх теплоелектростанціях. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Експерти відзначають, що критичне зниження запасів вугілля очевидно мали всі без винятку компанії. Регулятор обіцяє до 12 лютого завершити перевірки на ТЕС. Якщо виявлять порушення, обіцяють карати штрафом або навіть відбирати ліцензії.

Правда, визнають, відбирати ліцензії у компаній за порушення законодавчих вимог і ліцензійних умов ще не доводилося, адже це означає припинення виробництва електроенергії.

Також в Комісії пообіцяли звернути увагу, чому приватні компанії, у яких немає вугілля, але вони не хочуть палити дорогий газ, раптово стають на ремонт.

Слід зазначити, що 10 енергоблоків теплових електростанцій зупинили на аварійний ремонт. Два з них – це блоки “Донбасенерго” і “Центренерго”. Решта вісім – групи компаній ДТЕК. Зараз система заповнюється за допомогою газових блоків Центренерго, додаткового вироблення Укргідроенерго та імпорту.

Нагадаємо, що за даними, які оприлюднили в Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), 9 грудня було прийнято зниження тарифу «Укренерго» на передачу електроенергії. Відомо, що вона набуде чинності в січні 2021 року.

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг позапланово перевіряє українські теплові електростанції на предмет наявності вугілля в рамках виконання ліцензійних умов. Результати обіцяють оприлюднити 12 лютого.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу