НКРЕКП зберегла тариф для “Укренерго”

Поділитися:

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг зберегла діючу вартість для “Укренерго”. Це 293 гривні 93 копійки за мегават на годину. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що раніше затверджена ціна з 1 квітня має зрости до 300,6 грн. Все через додаткових майже 1,5 мільярда витрат для обслуговування кредитів держбанків більше ніж 10 млрд гривень.

Зараз кажуть, що компанія знайшла нові компенсаційні джерела для виплат. При цьому, в комісії закликали парламентаріїв і інші групи впливу приєднатися до прийняття рішення про включення до держбюджету 20% суми витрат на покупку електроенергії за “зеленим тарифом”. В іншому випадку зберегти тариф на передачу електроенергії в другому півріччі буде неможливо.

Нагадаємо, що 5,1 млн гривень – таку суму штрафу може виписати Національна комісія, яка здійснює регулювання енергетики і комунальних послуг – компаніям групи ДТЕК. А все – через дефіцит вугілля на їх складах.

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг попередньо зобов’язала компанії з постачання газу оприлюднювати річну вартість «блакитного палива». Таке рішення Нацкомісія прийняла 5 березня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу