НКРЕКП підвищить тариф «постачальнику останньої надії»

Поділитися:

Рішення щодо підвищення тарифу на послуги ДП “Укрінтеренерго”, що виконує роль постачальника “останньої надії” (ПОН) на оптовому ринку електричної енергії, планується прийняти на засіданні Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 9 грудня. Відомо, що НКРЕКП пропонує затвердити на перший квартал 2021 року тариф на послуги на 29,7% (на 71,08 грн / МВт-год) вище – до 310,36 грн / МВт-год (без ПДВ).

Крім того, у відомстві зазначили, що підставою для встановлення тарифу ПОН є відсутність конкурсу з визначення такого постачальника.

Слід зазначити, що новий тариф на послуги ПОН був розрахований на підставі даних про фактичні ціни на електричну енергію на ринку “на добу вперед” (РСВ) в жовтні-листопаді.

При цьому, тариф “Укрінтеренерго” на четвертий квартал 2020 року складав 239,28 грн / МВт-год, на третій – 377,19 грн / МВт-год без ПДВ.

Нагадаємо, що НКРЕКП розрахувала нові тарифи, які будуть діяти в розподілі газу. Йдеться про вартість на наступний рік для газорозподільних компаній по всій Україні. Регулятор знизив тарифи в, а іноді навіть втричі, якщо порівнювати з даними, які були представлені на розгляд облгазсбитамі.

Раніше повідомлялося, що НКРЕКП наклала штрафні санкції на підприємства-постачальники електроенергії і тепла в Херсоні та Запоріжжі.

Як повідомляють у регулятора, підставою для штрафів послужили перевірки обох постачальників послуг за заявами замовників послуг – жителів Херсона та Запоріжжя. Результати перевірок показали, що послуги обидва підприємства постачають з грубими порушеннями чинного законодавства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу