Нинішні податки влаштовують тільки 1% українців

Поділитися:

Нинішні податки влаштовують тільки 1% українців: більшість співгромадян вважають державні податки грабунком. Про це свідчать дані опитування з боку Центру соціально-економічних досліджень за період травня.

Як з’ясувалося в рамках опитування, на даний момент 49,4% українців негативно ставляться до поточної системи оподаткування і неохоче платять податок в казну держави.

Велика частина з них – 29,2%, вважає, що їхні гроші йдуть не на благо країни, а в якості своєрідного відкупу державі для того, щоб країна не заважала витрачати решту заробітків.

Більш того, близько 20,2% людей вважають себе пограбованими через сильно високі відсотки оподаткування. Також близько 36,5 відсотків громадян не розуміють, на що саме йдуть їхні гроші.

Сприятливо бачить ситуацію 13% українців, які розуміють, які саме послуги країни оплачують зі своєї кишені. Ще 29,9% українців вважають, що їхні гроші збираються для загального блага країни.

Повідомляється, що наразі близько 52% українців були б раді віддавати в якості податку 10% зі свого заробітку. Тільки лише 17% готові платити за це більше (приблизно 25% податку).

Відзначимо, що такі дані показало опитування близько двох тисяч респондентів віком від 18 років.

Як повідомлялося раніше, в Україні набув чинності новий закон про зміни до Податкового кодексу. Його ще 21 травня схвалив президент і він збільшує податок на продаж автомобілів.

Йдеться про сплату податку на продаж третього транспортного засобу в рік. Раніше в разі продажу або обміну протягом року третю і наступну авто необхідно було сплатити державі 5% його вартості, тепер же – 18%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу