Німеччина закриє половину своїх АЕС

Поділитися:

Німеччина закриє половину своїх атомних електростанцій вже до кінця наступного року. Про це з посиланням на урядові джерела повідомило агентство Bloomberg.

Відмовитись від використання атомної енергії тодішній уряд Ангели Меркель пообіцяв після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1» у березні 2011 року.

Але зараз, на тлі поступового згортання сектора Німеччина все більше залежить від вугілля. Так, у третьому кварталі поточного року 57% енергії, що виробляється в Німеччині, було отримано з традиційних джерел – кам’яного вугілля, природного газу та атомних реакторів.

Частка альтернативних джерел уперше з 1997 року падає. Як пояснили в Федеральному агентстві з охорони навколишнього середовища, видалення 4 гігавати базового навантаження наголошує на скороченні резерву буферної місткості в Німеччині. І це одна з причин, чому електроенергія з постачанням на 2022-й подорожчала вп’ятеро.

Раніше українські АЕС побили рекорд з виробництва струму. Станом на 22 грудня на атомних станціях України у роботі перебувають 14 із 15 енергоблоків.

Це сталося на тлі сильного похолодання та посилення морозів, як то кажуть на сайті компанії «Енергоатом».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу