Німеччина погрожує Росії санкціями

Поділитися:

Німецький політикум загрожує Росії санкціями в тому випадку, якщо остання вирішиться використовувати проект «Північний потік-2» проти України. Принаймні так публічно заявив кандидат у канцлери Німеччини від консервативного блоку ХДС/ХСС Армін Лашет. Про це політик повідомив в інтерв’ю польському виданню «Rzeczpospolita».

«Якщо Росія здійснить агресивні дії проти України, Німеччина буде вживати заходів на національному рівні й буде виступати за каральні заходи в межах Європейського Союзу», – сказав він.

Також кандидат у канцлери сказав, що Німеччина не дозволить РФ використовувати вище згаданий газопровід у якості геополітичної зброї.

Він пообіцяв «працювати разом» з усією Європою в тому випадку, якщо Росія проігнорує всі попередження і зважиться на цей крок.

Нагадаємо, що в НАК «Нафтогаз» України відбулися кадрові зміни в рамках боротьби держави з будівництвом російського газопроводу «Північний потік-2». Зокрема, посаду радника глави правління зайняв Мирон Василик.

Раніше чиновник працював в Сполучених Штатах Америки та співпрацював, як з Державним департаментом Штатів, так і мав справу з такими компаніями, як the PBN Company, Burson-Marsteller і Gavin Anderson & Company.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу