Не всі одержувачі отримуватимуть гроші за субсидію

Поділитися:

У Мінсоцполітики пояснили, що виплати субсидій в Україні до травня відбувалися двома способами. Зокрема, перший передбачав українці будуть отримувати допомогу живими грошима через пошту або на банківську карту.

Зазначається, що Ощадбанк перераховував суми надавачам житлово-комунальних послуг. Проте з травня в Україні живими грошима субсидію отримуватимуть уже всі.

Відповідно, якщо на субсидію 2021 року документи подавалися на початку минулого опалювального сезону, а кошти були перераховані в Ощадбанк, який оплачував комунальні платежі, то їх необхідно заново переоформити.

Згідно з інформацією, автоматичне призначення субсидії на наступний період у таких випадках не передбачене. Громадянин повинен вказати, куди перерахувати кошти – на банківський рахунок чи на поштове відділення.

У Міністерстві зазначили, що споживачі, які отримували до квітня безготівкову субсидію та подали у червні заяву в Ощадбанк для переведення залишку субсидії за квітень на рахунок, він перерахує зекономлені гроші за минулий опалювальний період найближчим часом.

Якщо ж виплати надходили на карту ПриватБанку, з якої споживач самостійно оплачував комунальні послуги, то поновлювати документи зараз не потрібно. Питання про перепризначення субсидії 2021 на наступний період буде розглядатися автоматично без вашого звернення, оскільки ви отримували її до цього живими грошима.

У Мінсоцполітики нагадали, що субсидію в Україні на банківський рахунок може отримувати тільки людина, яка подавала документи, а не хтось з її родичів.

Нагадаємо, у прес-службі Мінсоцполітики повідомили, що органи соцзахисту провели в автоматичному режимі переоформлення субсидій для більшості домогосподарств. Йдеться про тих, які отримували допомогу в опалювальному періоді 2020-2021 років.

Також ми повідомляли, що українці втратять субсидії після запуску ринку землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу