НБУ відсудив готель «Салют»

Поділитися:

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Національного банку України, стягнувши будівлю готелю “Салют”. НБУ виставить майно на торги у рамках відповідного аукціону.

Враховуючи, що готель був поручителем за зобов’язаннями проблемного кредиту рефінансування банку «Фінанси та кредит», НБУ раніше пред’явив свої права на ПрАТ «Готель «Салют». Відтак столичний Госпсуд ухвалив рішення задовольнити позов на користь регулятора, стягнувши майно.

Готель розташований у центральній частині столиці, по вулиці Мазепи Івана, 11-Б. Її площа становить 12255 квадратних метрів. Заставна вартість активу, згідно з договором підписки, становить 480,87 мільйонів гривень.

Київський Господарський суд, розглядаючи справу про банкрутство ПрАТ «Готель «Салют», визнав вимоги Національного банку України на 4,1 мільярди гривень як заставне майно боржника.

Раніше ми повідомляли, що північний апеляційний суд не задовольнив апеляцію ЗАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль», залишивши рішення Госпсуду без змін. Внаслідок судових розглядів НБУ визнано новим власником єдиного майнового комплексу ТЕЦ.

Також ми писали про те, що акцептовані вимоги кредиторів збанкрутілого банку «Фінанси та кредит» досягли позначки 30 мільярдів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу