НБУ відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Поділитися:

Північний апеляційний суд не задовольнив апеляцію ЗАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль», залишивши рішення Госпсуду без змін.

Таким чином, позов Національного Банку України задоволений остаточно. З цього випливає, що для погашення боргу банку «Фінансита кредит» з рефінансування на суму 1,5 мільярда гривень суд постановив стягнути на користь НБУ єдиний майновий комплекс ТЕЦ, що розташований в місті Біла Церква. Також стягуються транспортні засоби, обладнання та інвентар.

За рішенням судів, «Білоцерківська теплоелектроцентраль» буде продана на публічних торгах відповідно до закону «Про виконавче провадження». Ціна ТЕЦ повинна бути встановлена ​​не нижче діючих цін на даний вид майна, згідно з оцінкою суб’єкта з урахуванням оціночної діяльності в момент проведення виконавчих дій.

Слід зазначити, що Костянтин Жеваго причетний не тільки до Білоцерківської ТЕЦ, він також є власником банку «Фінансита кредит», чий борг по рефінансуванню, за даними Національного Банку України, в кінці 2019 року склав 6,7 мільярда гривень.

Раніше ми повідомляли про те, що Костянтин Жеваго активно купує спиртові заводи, яких в його розпорядженні вже п’ять.

Також ми писали про те, що кредитори в цілому вимагають у банку Жеваго 30 мільярдів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу