Нацбанк знайшов проблеми з капіталом у 12 кредитних спілок

Поділитися:

Національний банк України звинуватив в порушенні вимог щодо наявності достатнього капіталу близько 12 кредитних спілок. Всього на момент порушень Нацбанк перевірив 328 аналогічних спілок, як повідомляє пресслужба НБУ.

Вказується, що така статистика була представлена ​​на момент кінця першого півріччя 2020 року. Так, НБУ викрив 12 кредитних спілок в проблемі наявності капіталу, що своєю чергою впливає на обсяги чистих відсоткових доходів для покриття адміністративних витрат.

Повідомляється, що найбільше на цю сферу вплинула пандемія коронавірусу та обумовлена нею криза. Також це ускладнилося і на законодавчому рівні, оскільки на цей час закон України обмежує рівень надання супровідних фінансових послуг.

“Через обмеженість джерел залучення коштів і конкурентних переваг багато кредитних спілок потребують значних зусиль і тривалого часу для відновлення“, – йдеться в повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 16 жовтня, Рада НБУ скасувала засідання з приводу аудиту.

Водночас деякі журналісти стверджують, що, за їхніми джерелами, якби засідання відбулося, на ньому могли б поставити питання про звільнення першого заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу