Нацбанк зайнявся фінансовою інклюзією

Поділитися:

У прес-службі Національного банку України заявили про те, що регулятор починає роботу над Національною стратегією фінансової інклюзії в країні. Відомо, що її втілення забезпечить максимальний доступ населення до фінансових послуг і продуктів.

Цей проект реалізується в партнерстві та за фінансової підтримки Державного секретаріату економічних справ Швейцарії (SECO) і Фонду ефективного корпоративного управління уряду Великобританії в Україні (GGF).

Слід зазначити, що багато українців досі не мають рахунків в фінансових установах, не економлять кошти і не користуються кредитами. Крім цього, деякі громадяни досі часто використовують платіжні картки просто для зняття готівки в банкоматі, а не для зручних безготівкових платежів. Ці та інші проблеми покликана вирішити Національна стратегія фінансової інклюзії.

«Наша мета – максимальний доступ до фінансових послуг і продуктів для всіх українців. Ми не маємо права нікого залишити за бортом. Від наших спільних зусиль сьогодні залежить, в якій країні ми будемо жити в майбутньому: комфортною, фінансово інклюзивну і сучасної або в такий, де велика частина населення по суті перебуває поза фінансовою системою країни », – зазначив голова Національного банку України.

Нагадаємо, що на наступний рік в НБУ дали прогноз про повернення дефіциту платіжного балансу і про відтік з країни валютних коштів.

Згідно з висновками аналітиків регулятора відтік валюти з України за всіма фінансовими операціями перевищить її приток вже в 2021 році.

Раніше повідомлялося, що в минулому вересні трудові мігранти з-за кордону надіслали в Україну на 5,6% грошових коштів більше, ніж у вересні минулого року.

За відомостями регулятора, у вересні поточного року заробітчани перевели в нашу країну 1,1 мільярда доларів США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу