Нацбанк провів тендер з рефінансування банків

Поділитися:

Сьогодні в Національному банку України відбувся тендер з рефінансування банківських установ.

Про це 30 жовтня інформує прес-служба регулятора.

Як повідомляється, в ході сьогоднішнього тендеру 5-ти банківським структурам регулятор виділив 10,3 мільярда гривень на підтримку ліквідності. Грошові кошти фінансовим установам надали за умовами позики на термін у вісімдесят чотири дні зі ставкою шість відсотків.

У регулятора також інформували й про попередні тендери з підтримки банків. Так в ході тендера з довгострокового рефінансування банків 9 жовтня 14-ти банкам було надано майже 5 млрд грн на 5 років зі ставкою 6 відсотків річних.

У прес-службі регулятора нагадали, що з довгострокового рефінансування Нацбанк проводить тендери раз на місяць у 2-гу п’ятниці місяця, а тендери з підтримки банківської ліквідності – щоп’ятниці.

Нагадаємо, у 2021 році економіка України зможе вийти на рівень, який був до початку пандемії коронавируса. На досягнення цього рівня знадобиться весь наступний рік, протягом якого українська економіка буде зростати.

Також раніше ми написали про те, що світова криза через пандемію коронавируса призвела до змін бізнес-майданчиків. При цьому, навіть якщо вірус буде переможений, немає підстав говорити про те, що економіка повернеться на докризовий рівень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу