Нацбанк почав активно продавати валюту, щоб підтримати гривню

Поділитися:

Національний банк України вирішив підтримати національну валюту і вперше з моменту липня став продавати долари на міжбанку. Про це свідчать відповідні дані на офіційному порталі національного регулятора.

Відзначимо, що раніше новий глава НБУ Кирило Шевченко запевнив міжнародних партнерів України в особі G7 в тому, що регулятор залишиться незалежним і буде підтримувати курс національної валюти.

Так, протягом останнього тижня в числах від 14 по 18 вересня нацбанк продав 71 млн доларів на міжбанківському валютному ринку.

Повідомляється, що в п’ятницю, 18 вересня, банку довелося в ручну стабілізувати ринок валют і продати близько 20 млн доларів за добу.

На цей раз в НБУ валюту не купували, хоча від початку року регулятор уже встиг придбати близько 4 509,40 млн доларів і продати 3 362,80 млн доларів.

Нагадаємо, що в Україні існує ціла схема прихованого заробітку банками шляхом відсоткових ставок НБУ. Це стало можливим завдяки рішенню регулятора про зниження облікової ставки з 10% до 8% на квітень місяць.

Так, завдяки низькій ставці рефінансування ряд українських банків бере кредити у НБУ, потім витрачає ці гроші на придбання державних облігацій і отримує з останніх не малий відсоток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу