Нацбанк оцінив наслідки пандемії в Україні

Поділитися:

Кирило Шевченко, глава Нацбанку України, розповів про те, що банківський сектор в Україні в цілому показав відмінні результати на тлі пандемії коронавірусу. Зокрема, банкіри в нашій країні виявилися на висоті в питаннях сучасних викликів у сфері капіталу і прибутковості, а також, що важливо, технологічних інновацій.

Довіру громадян України був повернуто, і це — показник систематичної роботи на результат. Як підкреслив глава Нацбанку, відтік депозитів був відносно коротким, він відбувається в самому початку карантину, оголошеного в Україні на початку березня.

Раніше повідомлялося про те, що в Нацбанку не проти приватизації державних банків. У НБУ розповіли про те, що сподіваються досягти запланованих показників щодо зниження присутності держави в банківському секторі. Планується, що цей показник знизиться на 25%.

Також ми писали, що світова економіка знову опинилася на межі кризи. Головний економіст Світового банку Кармен Рейнхарт заявила, що країни G20 прийняли рішення про продовження мораторію на виплату заборгованостей найбіднішими країнами на пів року, до червня 2021 року. Таке рішення було прийнято 15.10.2020 року. Тим часом Світовий банк закликав продовжити мораторій на рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу