Нацбанк назвав причини падіння ВВП

Поділитися:

У Національному банку України розповіли про те, що ж привело до різкого падіння економіки в другому кварталі поточного року. Зокрема, падіння зупинилося на позначці 11,4%.

Серед чинників експерти НБУ відзначили спад внутрішнього попиту. Це було спровоковано зменшенням купівельної спроможності громадян. Люди стали менше витрачати, але водночас, заощадження пішли на звичайні продукти харчування. Також змінилася й інвестиційна поведінка підприємств — вони зайняли вичікувальну позицію.

Свою роль зіграв карантин — підприємства зачинилися, люди втратили роботу, багато хто знайшов вакансії на нижчі зарплати. Також знизилися показники експорту, стався спад в сільському господарстві.

У другому кварталі помітно знизилися показники практично у всіх сферах української економіки. Тим часом регулятор очікує підйому в третьому і четвертому кварталах.

Раніше повідомлялося про те, в яких умовах працюють ТРЦ після оголошення карантину. Багато торгові центри зазнали збитків, але в цілому вистояли та навіть просунулися вперед.

Також ми писали про те, що уряд буде ініціювати перевірки та навіть розслідування в сегменті імпорту продукції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу