Нацбанк фіксує погіршення фінансової дисципліни на ринку

Поділитися:

За інформацією Асоціації фінансових інституцій, українські мікрофінансові організації відзначають збільшення частини прострочених кредитів до 20-70%. За аналогічний період в 2019 році частка неповернутих кредитів становила 20%.

Проте, через зниження доходів населення і ризиків не повернути позики МФО, в період карантину люди стали брати кредити в 2,5-3 рази менше, ніж в докарантінний період.

Директор компанії MyCredit Дмитро Стензя пояснив ситуацію так: “Це природна ситуація, оскільки частина клієнтів залишилася без стабільного доходу, тому не має можливості виплачувати кредит з об’єктивних причин. Якщо говорити в цифрах – відсоток неповернення збільшився вдвічі”.

За словами Стензя, знизився і попит на послуги мікрокредитування, так як українці стали більш відповідально підходити до власних витрат.

Як відзначили в АФІ, три з п’яти опитаних МФО запустили програми підтримки клієнтів, зокрема дві з них – реструктуризацію кредитів.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд розгляне нову програму кредитування для України вже 9 червня 2020 року. Відповідна інформація міститься в календарі Ради директорів МВФ.

Раніше повідомлялося, що уряд затвердив законопроект про гарантії банкам, який дозволить бізнесу отримувати більш доступні кредити. Про це заявили в прес-службі Мінекономіки.

Кабінет Міністрів України прийняв пропозиції законодавчих змін, які дозволять надання малому і середньому бізнесу, який зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії Covid-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу