Нардепи просять КСУ скасувати анбандлінг “Нафтогазу”

Поділитися:

Українські парламентарії звернулися до Вищого Конституційного суду України з заявою про скасування анбандлінга “НАК Нафтогаз України”. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними КСУ, з такою ініціативою звернулася політична фракція “Батьківщина”, яка подала потрібне подання від імені сорока семи парламентаріїв.

У документі до КСУ направлено прохання щодо перевірки конституційності норм законів “Про трубопровідний транспорт”, “Про управління об’єктами державної власності” та про анбандлінг “Нафтогазу”.

“Суб’єкт права на конституційне подання вважає, що оспорюваний Закон України не відповідає ряду статей Основного Закону“, – йдеться в повідомленні.

Важливо сказати, що анбандлінг “Нафтогазу” передбачає позбавлення компанії можливості з транспортування газу, як того вимагає Третій енергопакет Європейського союзу.

Відзначимо, що відповідність міжнародному законодавству дозволить країні позбудеться від залежних відносин з Росією, яка не раз маніпулювала країною завдяки газовому впливу.

Як повідомлялося раніше, НАК «Нафтогаз України» опублікувала нові пропозиції вартості природного газу в Україні, які будуть діяти з 1 травня 2020 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Компанія «Нафтогаз» пропонує газ за ціною 3 421,00 – 3 929,00 грн / тис. куб. м (без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу