Наглядові ради не рятують від корупції

Поділитися:

Двоє незалежних членів наглядової ради державної компанії “Магістральні газопроводи України” (МГУ) Ян чадам і Карина Лучінкін загрожують подати у відставку, якщо на посаді голови наглядової ради не буде поновлено Вольтер Больтц, звільнений в кінці травня.

Вольтер Больтц, як ми вже писали, був звільнений рішенням Міністерства фінансів України, яке є єдиним акціонером МГУ. Мінфін обіцяє обрати нового незалежного члена наглядової ради на прозорому конкурсі. Рішення міністерство брало на підставі рішення зборів акціонерів компанії де сказано, що причиною звільнення є

Наглядові ради були введені на багатьох державних компаніях України як “запобіжник” від корупції. До наглядових рад, крім вітчизняних фахівців, ломів, запрошують і іноземців. Для багатьох це стало прибутковою справою – зарплати в наглядових радах високі, а деякі фахівці суміщають посади в кількох наглядових радах.

Реально наглядові ради практично не впливають на діяльність підприємств.

ПАТ “Магістральні газопроводи України” було створено в 2016 році в рамках виконання Україною вимог Третього енергопакету ЄС – так званого анбандлінга (поділу) зі структури НАК “Нафтогаз України” була виділена газотранспортна система (ГТС) України, незалежним оператором якої і стало ПАТ МГУ.

Як ми вже писали: в Кабінеті міністрів України намагаються навести порядок з наглядової ради. Був скорочений склад наглядової раду Укрзалізниці, скоротили виплати в НС НАК «Нафтогаз».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу