«Нафтогаз» звинуватили в перекладанні своїх проблем на українців

Поділитися:

Відкриття ринку газу в Україні спровокувало новий виток кризи, проте тепер він може бути завершений. Вся річ у тому, що в компанії «Нафтогаз Україна» згодні на компроміс. Про це йшла мова на форумі Європейської бізнес асоціації (ЄБА), який відбувся 4 вересня.

Як відомо, станом на цей час є велика кількість боржників, які разом заборгували «Нафтогазу» близько 100 мільярдів гривень. НАК «Нафтогаз» вийшов з пропозицією, як зрушити ситуацію з мертвої точки та розплатитися з боргами.

Тим часом експерти кажуть, що в разі реалізації цієї ініціативи постраждають всі — Україна опиниться без кредитів МВФ, в країні різко зростуть тарифи на послуги ЖКГ, включаючи і поставки газу. Також прогнозують інфляцію і зубожіння населення.

На цю мить, за словами експертів, ситуація досить гостра, оскільки вже скоро має розпочатися опалювальний сезон, а до того ж страждає інфраструктура газу. Це означає, що борги повинні бути погашені. Тим часом комунальники впевнені в тому, що борги варто погасити коштом величезних премій і бонусів, які регулярно отримують топ-менеджери «Нафтогазу».

Раніше повідомлялося про те, що взимку 2020-2021 року кубометр газу може коштувати 7 гривень проти нинішніх 5,5-5,8 на європейських хабах.

Також ми писали про те, що уряд України стверджує, що ціни на газ зростати не будуть.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу