Нафтогаз відхрестився від газозбитів

Поділитися:

Андрій Коболєв, глава НАК “Нафтогаз України”, заявив про те, що більшу частину реалізованого населенню газу газозбутової компанії купували у приватних газовидобувників і по імпорту.

«У цьому році приватні газозбутової компанії, які є основним постачальником газу для населення, активно купували газ імпортного та іншого походження для потреб населення. Це факт: 60% ресурсу газу, який був поставлений населенню, купувався не з ресурсу видобутку державної групи компаній «Нафтогаз», а з ресурсу приватних компаній », – повідомив Коболєв

У нинішніх умовах саме покупець диктує свої правила. Адже криза, низьке споживання і надмірність ресурсу не дають власнику газу продавати на своїх умовах.

«У цьому році в сегменті поставок або оптового продажу газсбитам, які постачають газ населенню, була конкуренція, і« Нафтогаз »конкурував з іншими постачальниками … Саме тому ми знижували ціну нижче того рівня, який був рекомендований урядом України, тому що ми розуміли, що для того, щоб залишатися конкурентними і наш газ купували ми повинні знижувати свою ціну для її привабливості », – зазначив Коболєв.

За словами Глави “Нафтогаз України”, ця ситуація показує необхідність відкриття роздрібного ринку, щоб ціну газу визначала конкуренція постачальників, а не державне регулювання.

Коболєв також нагадав, що ризики відкритого ринку для найбідніших верств населення нівелюються субсидіями, які надаються державою.

Нагадаємо, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» надасть 95 відсотків свого доходу на оплату дивідендів. Сума наданих коштів становить 48 125 300,45 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що Національна компанія «Нафтогаз України» планує використати запаси газу, які залишилися після опалювального сезону в підземних газових сховищах, в наступному сезоні.

На сьогоднішній день зараз в сховищах рекордно високі обсяги, які на чотири мільярди кубометрів перевищують минулорічні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу