Нафтогаз пропонує населенню купувати у нього газ безпосередньо

Поділитися:

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” розсилає українцям пропозиції на постачання газу з 1 липня 2020 року в обхід облгазів. Однак в пропозиціях не значаться ціни.

За словами одного з учасників енергетичного ринку Володимира, компанія є монополістом на ринку газу, і завдяки підприємству, яке добуває для нього газ (Укргазвидобування), НАК може демпінгувати вартість продукту і усувати конкурентів.

Щоб цього уникнути, всі гравці енергетичної майданчики повинні купувати газ безпосередньо “Укргазвидобування” без посередників.

“Нафтогаз України” повинен вийти з усіма постачальниками на українську біржу і на загальних умовах купувати газ, щоб потім постачати кінцевому споживачеві “, – стверджує учасник ринку, додавши, що тільки на таких умовах модель ринку газу зможе бути ефективною.

Варто нагадати, що НАК «Нафтогаз України» в липні 2020 роки підняв ціну на природний газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 9,7 відсотка в порівнянні з ціною поточного місяця – до 3,57 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.

Також раніше повідомлялося, що теоретично будь-яка фірма в Україні, яка має спеціальну ліцензію, може проводити газ в будинку людей, проте безпосередньо цього не може зробити навіть НАК «Нафтогаз України».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу