«Нафтогаз» представив нові тарифи для бізнесу та населення

Поділитися:

У державній компанії НАК “Нафтогаз” України розробили три нових тарифних пакети для оплати за газ. Про це свідчать дані департаменту по інтегруванню комунікаціями компанії.

Повідомляється, що мова йде про річний, квартальний та місячний тариф.

Перший “річний” тариф розраховується на п’ять років і у своїй ціні прив’язаний до щоденних котирувань газового хаба NCG. Такі умови більше підходять для газопостачальних компаній. Також тут є можливість передоплати та постплати за газ.

“Квартальний тариф” передбачає транспортування газу різними обсягами протягом кварталу. Ця система стане доступною вже в четвертому кварталі поточного року. Йдеться про приблизні обсяги в 150 тис. куб. м. Ціна на газ є фіксованою та обумовлюється заздалегідь.

Тариф “Місячний” розрахований на лот в 50 тис. куб. м газу. Ціна фіксована на місяць і змінюється кожен раз з настанням нового періоду (вартість буде варіюватися в залежності від ціни на газ ринку). Цей тариф можна замовити, як в поточному період, так і на два місяці вперед.

Нагадаємо, що відразу за тим, як подорожчав газ для населення, піднялися тарифи та для виробників теплової енергії. Тепер вона становить 2,97 грн. за 1 кубічний метр блакитного палива.

З 1 серпня в Україні запрацював ринок газу. По суті, держава перестала впливати на політику ціноутворення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу