«Нафтогаз» буде брати участь в конкурсі постачальника «останньої надії»

Поділитися:

Необхідні документи для участі в конкурсі на ППН подали дві компанії групи – НАК “Нафтогаз України” і ТОВ “Газопостачальна компанія” Нафтогаз України “. Про це повідомила прес-служба Нафтогазу.

“Нафтогаз” завжди відповідально ставився до реформування ринку газу і вважає постачальника “останньої надії” однією з необхідних умов для безпечного старту ринку для населення. Ми готові використовувати максимум своїх ресурсів для гарантії, щоб жоден споживач не залишився без газу через форс-мажорних обставин “, – зазначив голова правління” Нафтогазу “.

У компанії підкреслюють, що група зацікавлена ​​підтримати старт ринку на позиції постачальника “останньої надії”, а також стимулювати розвиток нових ринкових компетенцій завдяки внутрішній конкуренції між підприємствами групи. З цієї причини в конкурсі на ППН подала Міністерству енергетики дві заявки.

Зокрема, “Нафтогаз” пропонує використовувати свій значний досвід, отриманий під час виконання спеціальних зобов’язань на ринку природного газу. ЦПК “Нафтогаз України”, яка має досвід поставки газ побутовим споживачам безпосередньо, в своїй заявці зробила акцент на підготовлену сервісну інфраструктуру для роботи з клієнтами.

Міністерство енергетики України ініціювало конкурс на постачальника “останньої надії” в рамках підготовки до відкриття ринку газу для побутових споживачів з 1 серпня поточного року.

Постачальник “останньої надії” – компанія, яка зобов’язана протягом 60 днів постачати газ споживачеві, якщо він залишився без постачальника цього ресурсу.

Серед вимог до ППН позначена готовність компанії забезпечити резерв в 3,514 млрд кубометрів газу, що відповідає найбільшому місячного споживання в опалювальний сезон 2019/2020. Також у кандидата на ППН повинен бути в наявності персонал та інші засоби ведення діяльності постачальника “останньої надії”.

Нафтогаз намагається стати природним монополістом на газовому ринку – відкликаючи ліцензії, перекриваючи можливість поставки газу він зможе витіснити з ринку великих гравців. Захопивши ринок і використовуючи необмежені фінансові і матеріальні (в підпорядкуванні Нафтогазу знаходиться державний видобуток газу) державні ресурси – Нафтогаз планує покінчити з розвиненою мережею газотрейдерів.

Ми вчора обговорювали конкурс по вибору ППН.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу