Нафта почала падати в ціні на тлі заяви ОПЕК +

Поділитися:

Котирування нафти еталонних марок трохи знижуються на торгах. Вартість червневих ф’ючерсів Brent на лондонській біржі становить 66,39 долара за барель. Що на 0,05% нижче за ту ціну, яка була на закритті попередньої сесії. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового» телеканалу.

Ф’ючерси WTI на травень також подешевшали – на 0,05%. І стоять 62,91 долара за барель. На думку аналітиків, зниження цін на нафту відбулося після того, як країни ОПЕК + підтвердили прийняте 1 квітня рішення поступово нарощувати видобуток в травні, червні та липні.

Крім того, підтримують ринок і очікування трейдерів у відповідь публікацію даних про запаси енергоносіїв в Сполучених штатах. Тому що напередодні Американський інститут нафти повідомив, що запаси нафти в США минулого тижня зросли на 4 мільйони 300 000 барелів.

Аналітики ж очікують, що дані Міненерго США покажуть зниження нафтових запасів в країні на 200 тисяч барелів.

Нагадаємо, що технічний комітет експертів ОПЕК+ підвищив прогноз зростання світового попиту на нафту до 6 мільйонів барелів на добу в середньому в нинішньому році, хоча ще в березні оцінка становила 5,6 мільйона.

Ще одним сприятливим фактором, який впливає на нафтові котирування, є заява генерального секретаря ОПЕК Мохаммеда Баркіндо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу