НАБУ звинуватило суддів у втручанні в справу про розкрадання газу

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро звинуватило суддів Печерського райсуду Києва в протиправному втручанні в розслідування, яке проводять НАБУ і САП щодо розкрадання газових запасів. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Люди у мантіях ухвалили рішення про передачу цієї справи в офіс генпрокурора. Детективам не спадає на думку, що представники Феміди діють в інтересах злочинців, але їх дивує системність подібних вердиктів, коли вже доходить до судових слухань і підозрювані ознайомлюються з матеріалами, кураторство над справою передається до іншого правоохоронного органу.

Так було і з історією зі збанкрутілим “VAB-банком”, і з заступником президентського офісу Олегом Татаровим, і з головою окружного адмінсуду столиці Павлом Вовком, обвинуваченим в підготовці державного перевороту.

Тепер НАБУ вкотре доводиться оскаржувати рішення першої інстанції. Нині епізодів про розкрадання блакитного палива, два: в першому розмір збитків обраховується мільярдом 400 мільйонами гривень і ця справа слухається у суді з грудня 2019 року, другий випадок – зниклий з двох теплоцентралей газ на суму 700 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що недавно терміни досудового розслідування у справі «Роттердам +» закінчилися.

Слід зазначити, що за результатами судових слухань ВАКС двічі – в жовтні 2020 і січні 2021 року – підтримав законність дій прокурора САП Віталія Пономаренка, підтвердивши правомірність його повноважень, в тому числі в питанні закриття справи «Роттердам +».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу