НАБУ купує електрику на 50% дорожче, ніж інші держорганізації

Поділитися:

Екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк звинуватив представників НАБУ в покупці електроенергії практично на 50% ринкової ціни. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

НАБУ – багата контора, минулого тижня гроші мішками носили“, – написав Вовк.

І дійсно,  у загальному обсязі споживаної енергії в 1 122 000 кВт / год в НАБУ заплатили 2 470 620 грн. При цьому ціна на поставку електрики склала 1,87 грн / кВт / год, а за розподіл в держпідприємстві заплатили 0,34 грн / кВт / год.

Таким чином ціна за електроенергію, яку заплатили в НАБУ, за словами Вовка, на 45% вище за ринкову. Для прикладу експерт надав дані по тарифу для НКРЕКП, де вартість поставки електроенергії склала 1,292 грн / кВт / год.

Вовк додав: “Додаткова печаль – НАБУ провели” тендер “та все одно купили на 21% дорожче, ніж було б від постачальника універсальної послуги, ціна якого була відома ще 10 березня 2020 року, тобто на час укладення договору. Зекономили хоча б час і гроші, якби не проводили тендер “.

Тобто, сумарний тариф на поставку, розподіл і всі супутні витрати, все одно виявилися на 21% менше, ніж заплатили в НАБУ.

Нагадаємо, що в Україні знову подорожчала вартість на електроенергію: на момент 20 травня середня ціна купівлі-продажу енергії «на добу вперед» коливалася на утраті 1 348,80 грн / МВт.год і це без урахування ПДВ. Про це свідчать дані результатів моніторингу енергоринку з боку ДП «Оператор ринку».

Раніше повідомлялося, що колишній посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович давала певні вказівки до дій директору НАБУ Артему Ситнику, маніпулюючи українськими рішеннями в відносини бізнесу Ігоря Коломойського і його колишньої власності – Приватбанку. Про це повідомляє політолог Владислав Дзівідзінскій на своїй сторінці в Facebook.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу