На ринках з’явилася дешева полуниця

Поділитися:

Ціни на полуницю в Україні знизилися за тиждень на 30%. Вартість ягід ще восьмого травня в різних регіонах України і в супермаркетах варіювалася на рівні 120-160 гривень, в той час, як зараз, за ​​різними оцінками, полуниця коштує від 85 до 126 гривень. Такі ціни представлені в великих торгових мережах в різних областях української держави.

В українській столиці в даний момент вартість полуниці на ринках варіюється від 100 до 160 гривень за кілограм. Якщо пошукати, то можна знайти і за 80. У супермаркетах ягоди є не скрізь. З трьох столичних супермаркетів полуницю знайшли тільки в одному. Там вона коштує 220 гривень за кілограм.

Також відомо, що в Рівному вартість полуниці в магазинах варіюється від 85 до 126 гривень за кілограм.

Українські фермери відзначають, що ціни продовжать падати, коли настане традиційний сезон полуниці.

«Проблем зі збутом полуниці в Україні немає. Попит на хорошу велику і смачну полуницю перевищує пропозицію. Але в зв’язку з карантином продати в цьому році може буде важче, тому що попит може зменшитися в рази. Ціна впаде тоді, коли будуть масові збори », – каже фермер з Житомирської області Валерій Мельник, передає ТСН.

Також відомо, що пік полуничного сезону очікується в середині червня. Тоді краще і закуповувати ягоду на варення або заморозка. Ціни можуть впасти до 35-45 гривень за кілограм.

Як повідомлялося раніше, з початку поширення пандемії коронавируса нового покоління, в Україні повернулося безліч заробітчан, які вирішили пересидіти карантин на батьківщині, в надії, що він буде недовгим. У той же час, через більш ніж два місяці обмежень, багато хто почав відчувати брак коштів і шукати шляхи повернення до роботи за кордоном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу