На Донбасі закрито 70% шахт

Поділитися:

На Сході українських територій, частина яких знаходиться під окупаційною владою Російської Федерації, за час війни з Україною закрилося майже 70% вуглевидобувних шахт. Про це свідчать дані “Східної правозахисної групи”, які афішувала для ЗМІ директор відомства Віра Ястребова.

За словами чиновниці, зараз в Луганській області і на Донбасі спостерігається квінтесенція цинізму з боку Росії, яка замість розвитку територій не тільки урізала заробітні плати шахтарям, а й майже повністю зруйнувала сектор вугледобувної галузі території.

«70 відсотків вугільнодобуваючіх підприємств, шахт, закрито за роки окупації, скоротилися зарплати в рази, виплат пенсійних немає, ніякої свободи на мирні зібрання або об’єднання в профспілки немає», – сказала директор групи.

За словами Ястребової, своїми діями узурпатор намагається не тільки спричинити політичний вплив на українців, а й зруйнувати той рівень економіки, який спостерігався на даних територіях.

Як повідомлялося раніше, росіяни заробили 5 млрд. Доларів на окупації частини територій Сходу України: на території самопроголошених «ЛДНР» фіксується масовий вивіз вугілля.

На поточний моменту Росія вже незаконно вивезла з територій близько 68 мільйонів тонн вугілля на загальну суму в 5 мільярдів доларів, які замість скарбниці РФ могли б піти на благо України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу