На Донбасі будують новий водовід

Поділитися:

2 листопада департамент житлово-комунального господарства Донецької ОДА 2 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Девел-Проект» проектування будівництва водопроводу за 80,17 млн ​​грн. Про це повідомляється в системі «Прозоро».

Цього року спроектують будівництво будівель технічного водопостачання від ПК 637+50 каналу «Сіверський Донець-Донбас» до врізання у Південно-Донбаський водогін на землях Краматорського та Покровського районів.

Це Південний технічний водопровід довжиною 70 км у дві нитки, який матиме потужність 360 тисяч кубічних метрів води на день.

Майбутній водопровід має забезпечити півтора мільйона жителів Донецької області надійним водопостачанням, оминаючи тимчасово окуповану територію.

Йдеться про мешканців міст Маріуполь, Волноваха, Покровська, Мирнограда, Добропілля, Селидове тощо, а також населені пункти Волноваського та Покровського районів. Будівництво передбачається біля лінії розмежування, причому у деяких місцях відстань до неї не перевищує 7 км.

Нагадаємо, що дефіцит чистої питної води може спровокувати нові війни у ​​світі. Так вважають експерти Світового банку.

В ООН підрахували — щонайменше 40% населення відчувають нестачу ресурсу. До 2030 року посуха може стати небезпечною для 700 млн осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу