На бізнес чекає масові перевірки

Поділитися:

Число перевірок бізнесу у 2022 році, згідно з планом державних органів, складе більш ніж 29,9 тисяч. Це більше на 25 тисяч рейдів, запланованих на 2021 рік.

Слід зазначити, що початковий план перевірок, передбачених на 2021 рік, дійсно включав тільки 4,9 тисяч. Однак через деякий час чиновники прийшли до висновків – збільшити кількість рейдів, додавши до плану ще 38,6 тисяч перевірок, що в сумі дало 43,5 тисяч. Відповідно новий план рейдів на 2022 рік перевищить попередній.

План, складений за указом Державної регуляторної служби України, розписаний на рік. Так, протягом року контролюючі органи Міністерства екології, Державного агентства лісових ресурсів, Пенсійного фонду, СБУ та КМДА будуть відвідувати деякі підприємства із самою різною сферою діяльності.

Відомо, що даний план не стосується рейдів податківців. Не будуть здійснюватися й перевірки Фонду соціального страхування. Докладний план-графік опублікують до 25 грудня 2022 року.

У разі, якщо підприємство має підстави відмовитися від перевірки, воно повинно подати письмову заяву в Державну регуляторну службу до 15 листопада 2021 року. Підставою для відмови рейду можуть стати тільки наявність помилок в плані, а саме: в назві суб’єкта, адреси, ЄДРПОУ або ступеня ризику. Для виправлення неточностей необхідно звернутися в органи державного контролю.

Раніше ми повідомляли про те, що в Міністерстві енергетики обурилися недопуском своїх фахівців на ТЕС. За словами першого заступника міністра енергетики, такі дії розцінюються, як приховування інформації.

Також ми писали про те, що бізнес більше не буде отримувати повідомлення про майбутню перевірку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу